Beskæring af lavendel: hvordan og hvornår gør du det?

Lavendel i haven
Der er mange varianter af lavendel, og de fleste af dem føler sig hjemme i vores haver. Generelt vokser planterne ikke højere end omkring en halv meter. Du kan placere lavendel i det åbne terræn samt et bunddække, men det er også muligt i en krukke på terrassen eller altanen. Plantens popularitet har at gøre med den vidunderlige duft, den spreder, men også den lyse farve. Derudover tiltrækker planten mange besøg af sommerfugle. Lavendel har en lang blomstringstid, der starter i juni. Under gode forhold vil blomstringsperioden fortsætte hele sommeren og du kan også nyde de smukke blomster i juli og august. Desuden er lavendel hårdfør og forbliver (halv)grøn i vintermånederne. Så du kan nyde denne plante hele året rundt.

Hvornår skal man beskære lavendel?
Lavendelvedligeholdelse består egentlig kun af regelmæssig beskæring. Du bør begynde at skære, når planterne stadig er unge. Selv det første år skal lavendel beskæres en eller to gange for at holde den smuk. Tidspunktet for beskæring af lavendel er meget vigtigt. Du skal beskære lavendel om foråret. Så snart den hårdeste frost er overstået, skal hovedbeskæringen starte, hvilket er i marts eller begyndelsen af ​​april. Lavendelen vil selvfølgelig have blomstret færdig i flere måneder. Den nemmeste måde at beskære lavendel på er med en hækkeklipper. Ved hovedbeskæringen om foråret er det meningen at beskære planten tilbage med ca. 2/3. Det betyder, at længden efter beskæring stadig kan være omkring 10 til 15 centimeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *