Hortensia frosset? Sådan redder du dine hortensiaer

Sørg dog for, at temperaturforskellen med ydersiden ikke bliver for stor. Hortensiaen vil heller ikke sætte pris på en plads i den varme stue i denne periode. Men nu og da bliver selv en omhyggelig gartner overrasket af en uanmeldt frost. Hvis dette er lidt senere på sæsonen, er der stor risiko for frostskader på dine hortensiaer. Hvad kan du gøre ved en frossen hortensia?

Hortensia frossen og hvad nu?
Hvis du vil redde din hortensia, er det vigtigt, at du starter med et godt og omfattende eftersyn af planten. Hortensiaen bliver brun? Så er det ingen grund til panik. Hortensiaen får brune blade, fordi planten bliver chokeret over de lave temperaturer og reagerer på at beskytte sig selv. Du behøver ikke fjerne de brune blade, hvis hortensiaen ser ud til at kunne komme sig af sig selv. Men hvis der udvikles sorte blade og/eller grene, så kan de dele af planten desværre ikke reddes mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *