Lanterneplanten, en munter prydplante til din have

Indtil sommer er lanterneplanten (physalis) upåfaldende. Bladene er lysegrønne og ægformede, blomsterne hvide eller gullige og små. Men blomsterne udvikler sig om efteråret til bæger, der mest ligner kinesiske lanterner. Bægerbægeret indeholder uspiselige frugter. Farven på lanternerne er generelt lys orange. Dette gør denne muntre plante nem at kombinere med andre hurtige dyrkere.

Så eller købe lanterneplanten?
Det er ret nemt at så lanterneplanter direkte på det tiltænkte sted, men udbyttet er ofte større indendørs. Du kan også dele ældre planter. Foråret er det ideelle tidspunkt at finde et sted at så din lanterneplante. Køber du unge planter, så sørg for, at planten ikke viser gulnede eller visne blade. Jo mere rodklumpen er matteret, jo bedre klarer planten sig. Planten kaldes i øvrigt også for ballonplante, fordi nogle planter har bæger, der ligner orange kugler. Lanterneplanten vokser hurtigt, og det bør du altid tage højde for, når du leder efter et sted, hvor de flotte lanterner kommer godt frem. Planten vil heller ikke vokse højere end 20 til 30 centimeter. Hvis du placerer planten i nærheden af ​​mindre stærke planter, er det bedst at gøre det i en beholder eller i det mindste skære rødderne af om foråret med en spade. Ellers vil denne plante helt sikkert formere sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *